Een kompas voor iedere masseur. En voor iedereen die anatomie interessant vindt.

Wat is het?
De tweedaagse cursus Anatomie en Bewegingsleer leert je de anatomie van rug, nek, schouders, armen en handen. Daarnaast leer je hoe deze lichaamsdelen met elkaar in verbinding staan: de bewegingsleer. Als je het systeem en de onderlinge verhoudingen snapt, kun je beter inspelen op specifieke klachten van je cliënten. Dit geeft je massage een belangrijke meerwaarde!

Achtergrond
Een masseur moet kennis hebben van de anatomie van de mens. Maar kennis van lichaamsdelen afzonderlijk is niet genoeg. Inzicht in de verbinding tussen die lichaamsdelen is van belang om een massage op maat te kunnen geven. Daarom is kennis van de bewegingsleer minstens zo belangrijk. Voeg die twee aspecten toe aan kennis over je cliënt zelf, en je massage krijgt meer diepte en wordt effectiever.

Met de tweedaagse cursus Anatomie en Bewegingsleer krijg je die kennis niet alleen praktisch voorgeschoteld, we gaan er ook verder op in: welke spieren worden voor bepaalde (vaste) handelingen gebruikt, en hoe herken je ze? Inzicht in die samenhang maakt je massages doelgerichter en daarmee waardevoller.

Wat leer je?
De kennis: we combineren geavanceerde software en modellen met praktijkvoorbeelden om de anatomie van je cliënten te doorgronden. Daarbij komen bijvoorbeeld het skelet en de armen en de handen aan de orde, maar ook de opbouw van de wervelkolom en de samenstelling van de schoudergordel.

De verdere onderbouwing: de belangrijkste spieren. Hun Latijnse namen en functies, en origo en inserties.

De toepassing: wat doen deze spieren? Hoe herken je ze? Hoe voel je ze? Hoe test je hun functies? Vertaald naar de klachten die je cliënten kunnen hebben: welke spieren gebruikt een mens om de scapula (het schouderblad) op te tillen? Of: welke om met een toetsenbord en een muis te werken?

Dit vonden de cursisten:
” Wat ik goed vond aan deze cursus, duidelijk uitleg, fijn tempo, veel begeleiding, goede lesboek.”
Chantal (31), zelfstandige.

” Ik heb in deze cursus geleerd, de loop van spieren en de functies. Ik weet nu beter wat ik doe met grepen en wat het effect is.”
Liana (29), Masseuse

” Wat ik goed vond aan deze cursus, geen ‘ klas’ gevoel. Hele gemakkelijke sfeer en theorie en praktijk door elkaar wat heel fijn leren is.”
Lisa (21), Schoonheidsspecialiste

Voor wie?
De cursus Anatomie en Bewegingsleer is bedoeld voor masseurs, maar ook voor iedereen die anatomie interessant vindt.

Waar?
Muurhuizen 30. Amersfoort.

Cursuskosten:
€675,- beroepsopleiding vrijgesteld van BTW
Inclusief lesmateriaal, lunch & certificaat.

Cursusdata 2024
Deze les mag je in overleg voor 1 of 2 personen afpreken. Neem aub contact op: hier

Ja, ik schrijf mij in

Wil je meer weten? Bel 06 – 53 74 62 75.
Terug naar cursus informatie.