Een natuurlijke pijnstiller voor fibromyalgiepatiënten.

Wat is het?
Fibromyalgie gaat vaak gepaard met klachten als vermoeidheid, slaapstoornissen hoofdpijn en angsten. Klachten die ervoor zorgen dat het lichaam nooit helemaal de tijd krijgt om zich te herstellen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat een gerichte massage kan helpen om de balans te herstellen. Tijdens de cursus fibromyalgiemassage leer je om patiënten die aan deze aandoening lijden een gerichte massage te geven. Een massage die het lichaam tot rust brengt en zorgt voor goede een balans in het hele lichaam.

Achtergrond
Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn (algia) in bindweefsels (fibro) en spieren (myo). Bindweefsels en spieren zijn de weke delen van een lichaam en daarom wordt fibromyalgie ook wel ‘wekdelenreuma’ genoemd. Centraal bij de aandoening staat: pijn. Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom met klachten over het hele lichaam. Voor de aandoening is nog geen eenduidige oorzaak gevonden, terwijl vele tienduizenden Nederlanders er in meerdere of mindere mate aan lijden.

Wat leer je?
Aan de achtergrondkant: wat is fibromyalgie? Wat zijn de klachten? En wat zijn tenderpoints?

Aan het werk! Alle technieken die je leert zijn erop gericht het lichaam tot rust en in balans te brengen. Met als doel het lymfesysteem te versterken, spierkrampen te verlichten en de opname van zuurstof én het bewegingsapparaat in de spieren te verbeteren. Door de massage wordt de natuurlijke pijnstiller endorfine door het lichaam vrijgegeven.

Voor wie?
Deze 2 daagse cursus Fibromyalgiemassage is bedoeld voor masseurs en therapeuten.

Waar?
Muurhuizen 30, Amersfoort.

Cursuskosten
€ 775,- p.p. beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW. Inclusief lesmateriaal, biologische lunch van SEM en een certificaat van deelname.
Deze cursus is een beroepsopleiding en daarom 0% BTW.

Cursusdata 2024:
Deze cursus is in te plannen voor 2 personen. Een cursus afspreken doen wij na overleggen van agenda’s.
Momenteel (29 mei 2024) ben ik op zoek naar een 2e cursist, datum plannen na overleg.
Neem contact op over de mogelijkheden.
Of privéles op aanvraag.

Ja, ik schrijf mij in

Wil je meer weten? Bel 06 – 53 74 62 75.
Terug naar cursus informatie.