Een ‘must have’ voor iedere masseur.

Wat is het?
In deze 4 daagse cursus leer je de technieken van een Klassieke massage en een goede basis van anatomie. Deze bijzondere massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Je leert de verschillen van het geven van een sederende of een activerende massage.

Achtergrond
Klassieke of Zweedse massage is gebaseerd op het Westerse concept van anatomie en fysiologie en focust niet op ‘Meridianen’ of ‘Chakra’s’ zoals in Aziatische massage systemen. De meeste mensen nemen een klassieke massage van 60 minuten maar een massage van 90 minuten geeft de masseur meer tijd om evt. knoopjes een spierklachten te verhelpen. Een Klassieke massage kan langzaam en zacht zijn of stevig en verkwikkend afhankelijk van de wensen van een client.

Wat leer je?
Elke lesdag is gesplitst in twee delen. In de ochtend leer de basis van de anatomie van het skelet en oppervlakkige spieren van de nek, rug, armen en benen. Alle namen van de spieren worden gegeven in het Nederlands en het Latijns. De functies van de spieren en de gewrichten worden uitgebreid uitgelegd zodat je meer vertrouwen hebt in het geven van een massage. Na de middag pauze leer je de technieken van een klassieke massage. Je leert de verschillende stappen, palperen, intermitterende drukken, lengte-vormig, cirkelvormig en dwars-vormige effleurages (LCD) en ook hoe je LCD petrissages toe kan passen om de spieren beter te helpen doorbloeden/ontspannen, fricties en tapotementen. And of course leer je masseren vanuit liefde, warmte en respect.

Waar?
Muurhuizen 30, Amersfoort

Cursuskosten
€1275 inclusief  4 x biologische lunch van SEM, syllabus, veel aanvullende informatie en een certificaat van deelname.
Deze cursus is een beroepsopleiding en daarom 0% BTW.

Wanneer?
Cursus data 2024:

Deze cursus is in te plannen voor 2 personen. Een cursus afspreken doen wij na overleggen van agenda’s.
momenteel ben ik op zoek naar een 2e cursist, datum plannen na overleg.

Neem contact op over de mogelijkheden.
Of privéles op aanvraag.

Ja, ik schrijf mij in

Wil je meer weten? Bel 06 – 53 74 62 75.
Terug naar cursus informatie.