Maatwerk cursus Stoelmassage in Amersfoort

Wat is het?
Ontspanning is belangrijk. In het werk, maar ook thuis. Vaak hebben mensen niet in de gaten dat ze op de een of andere manier hun spieren vastzetten. Hun lijf niet helemaal loslaten. Bijvoorbeeld omdat ze voortdurend in hun hoofd bezig zijn met hun werk.

Stoelmassage is een eenvoudige manier om de ontspanning terug te brengen. Om iemand even helemaal los te maken van alle belemmerende gedachten.

Achtergrond
Stoelmassage is al eeuwenoud. Op oude tekeningen uit onder andere Egypte en China is te zien hoe masseurs hun cliënten op een ‘stoel’ behandelen. Niet alleen voor de ontspanning, soms waren er ook sportieve motieven.

Naar het nu vertaald biedt stoelmassage werkgevers een unieke mogelijkheid om de gezondheid van hun medewerkers positief te beïnvloeden. Het draagt bij aan een betere werkhouding en helpt stress te verminderen of, bij een tijdige aanpak, zelfs te voorkomen. Gevolg: meer plezier in het werk, een lager ziekteverzuim en daarmee een gezondere organisatie. Dat dat geen loze kreet is, laat pionier en trendsetter Apple zien: het was het eerste bedrijf dat stoelmassage aan zijn medewerkers aanbood!

Wat leer je?
Stoelmassage is vooral een kwestie van doen. Je leert de basis van het masseren van rug, nek, schouders, armen en handen. Ook leer je naar de wensen en behoeften van je cliënten te luisteren, zodat je echt maatwerk kunt leveren.

Dit vonden de cursisten:

” Top cursus van een zeer goede trainer en stoelmasseur! Naast persoonlijke aandacht neemt hij ook de tijd om alle vragen te beantwoorden, zeer waardevol want naast een jarenlange ervaring staat hij zelf nog steeds ‘ in het veld’. Je leert geen standaardhap maar een stoelmassage die je ‘ op maat’ kunt maken naar klacht en wens van de cliënt. Een win-win situatie dus waar de cliënt echt beter van wordt. Hij leert je masseren vanuit zijn filosofie liefde, warmte en respect wat essentieel is voor een goede massage.”
Iris, Masseur, Yoga docente.

” De cursus Stoelmassage is persoonlijk, duidelijk en heeft veel tijd voor het voelen en doen. Steve geeft zijn prachtige eigenschap door aan zijn cursisten, namelijk de kennis en practica die we leren op je eigen manier ontwikkelen, wat mij als toekomstig stoelmasseur een meerwaarde geeft omdat ‘op maat’ wordt gewerkt. Ik vind het een waardevolle aanvulling op mijn fysiotherapie achtergrond. Dank.”
Sarada, fysiotherapeut in opleiding.

” Geweldige cursus! De cursus werd lekker vlot gegeven door een goede, fijne docent aan de hand van duidelijk studiemateriaal. Mooie locatie, centraal en goed bereikbaar. Na de cursus nog een aanvulling van informatie in mijn mailbox ontvangen, met veel bruikbare tips. Aanrader! “
Femke

” Deze cursus is een uitstekende aanvulling op de stoelmassage die ik al kende. Steve leert je een goede stoelmassage op maat te geven . Steve heeft echt liefde voor zijn vak en dat straalt hij ook uit. Hij leert je niet alleen technieken, maar ook om met aandacht en respect te masseren. Kortom een fijne en goede cursus ter aanvulling! “
Inneke, Masseur, stoelmasseur.

Meer recensies vind je hier: Beroepsvereniging voor stoelmasseurs
…………………………………………………………………………………………………………………………….

Voor wie?
Voor de cursus Stoelmassage is enige massage- en anatomische kennis een pre (niet noodzakelijk). In principe kunnen ook startende masseurs een goede stoelmassage leren.

Waar?
Muurhuizen 30, Amersfoort

Cursuskosten
Cursuskosten €475 p.p. beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW.
Inclusief biologische lunch van SEM, syllabus voor thuis en een certificaat van deelname.
Je krijgt een maatwerk cursus afgestemd op jouw wensen.
Wij spreken een cursusdatum af na overleg van agenda’s.

Cursusdata 2024:
Deze cursus is in te plannen voor 2 personen. Een cursus afspreken doen wij na overleggen van agenda’s.
Momenteel (vanaf 14 mei) ben ik op zoek naar een 2e cursist, datum plannen in overleg.

Neem contact op over de mogelijkheden.
Of privéles op aanvraag.

Ja, ik schrijf mij in
image001


Terug naar cursus informatie.