Geboren in Carlisle, in het noordwesten van Engeland. Getogen, de laatste 25 jaar, in Amersfoort.

In de jaren 80 begon ik als sportmasseur bij de Royal Air Force. Onderweg naar nu heb ik verdiept in talloze massagetechnieken. Vanuit een oprechte belangstelling voor mensen. Vanuit de gedachte dat iedere vraag of klacht vraagt om een eigen benadering. En, minstens zo belangrijk, vanuit een behoefte om mijn massagecursussen een wetenschappelijke basis te geven. Een goede masseur brengt het hoofd van zijn cliënten soms misschien wel in de wolken, maar houdt de voeten stevig op de grond.

Mijn lesbevoegdheid haalde ik via de Cambridge University en heb ik aangevuld met talloze cursussen en opleidingen. Daarnaast ben ik geregistreerd bij CPION/CRKBO als docent/trainer.

Ik zie het als een belangrijke opdracht in mijn werk dat ik mijn cursisten leer om van elke massage de optimale combinatie te maken van cliënt en masseur. Ik wil niet dat ze klakkeloos doen wat ik doe. Iedere cliënt is weer anders, heeft op ieder moment andere vragen en reageert anders. Mijn les: ga op zoek naar wat er op dat moment van je gevraagd wordt. Zo krijgt iedere massage een toegevoegde waarde.

Daarnaast leer ik mijn cursisten dat liefde, warmte en respect belangrijke waarden én voorwaarden zijn voor een goede massage. Zij vormen ook de basis voor de massages die ik zelf geef.