4 daagse cursus Holistisch Energetisch Massage

Dé basis voor iedere masseur.

Wat is het?
In deze nieuwe formaat, 4 daagse cursus,  leer je om te gaan met en gebruik te maken van energie. Een holistische energetische massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. De energie gaat weer stromen.

Achtergrond
Het Griekse ‘holos’ betekent ‘geheel’. De massagecursus holistische energetische massage gaat uit van dat geheel. Een techniek leren en die toepassen, dat kan iedereen. Maar hoe doe je dat? Als je een cliënt masseert, ervaar je soms hoofdpijn of vermoeidheid. Een cliënt kan op zijn beurt een bepaalde spanning bij jou ervaren en zich daardoor niet volledig aan een massage overgeven.

Dat gevoel heeft te maken met energie. Van je cliënt, van jou, of van allebei. Daar komt het woord ‘holistisch’ om de hoek kijken: die energie ervaar je, omdat jij en degene die je masseert één zijn. Dat is geen zelfgebreide visie, maar een wetenschappelijk onderbouwd verhaal, waarin kwantummechanica een grote rol speelt. Vertaald naar bijvoorbeeld de reguliere geneeskunde: een goede huisarts zal zich bij klachten ook niet beperken tot een symptoom, maar naar het geheel van oorzaak en gevolg kijken.

Wat leer je?
Elke lesdag bestaat voor de helft uit oefeningen en de andere helft uit massagetechnieken. Je leert energie door te geven tijdens een heerlijke ontspanningsmassage. De energie gaat naar de plaatsen waar deze het meest nodig is. Dit brengt bij klachten het zelfgenezende proces sneller op gang. Na een massage voelen cliënten zich vitaler, maar ook ontspannen. Ook is er veel aandacht voor jou als masseur. Je ademhaling, je houding en de benadering van je cliënt komen in deze cursus ook aan de orde.

Inhoud lesdagen
Lesdag 1: Introductie en kennismaking, context films, wetenschappelijke onderbouwing, wat is energie? Massage technieken.
Lesdag 2: Ervaringen uitwisselen van les 1, energie oefeningen, contact maken met de aarde, gronding, meditatie, ademhaling, houding masseur, massage technieken.
Lesdag 3: Ervaringen uitwisselen van les 2, energie oefeningen, finetuning, massage technieken.
Lesdag 4
: Ervaringen uitwisselen van voorgaande lessen, energie oefeningen, meditatie, ademhaling, massage technieken. Evaluatie en certificaat uitreiking.

Dit vonden de cursisten:
” Ik vond deze cursus meer dan ik verwachtte omdat ik niet echt een idee had voor de energetische massage. Het heeft mij absoluut meer geleerd over energie die je zelf kunt doorgeven en daar niet bewust van was. Ik vond het een zeer prettige en liefdevolle ervaring, en veel geleerd over mijzelf.”
Mandy (46), Sportlerares.

” Ik vond deze cursus meer dan ik verwachtte omdat ik veel energetische oefeningen heb gedaan en dat heb kunnen toepassen in de massage. Een enorme verdieping op de massages die ik normaal geef.”
Elske (42), HR beleidsadviseur.

” Ik heb in deze cursus geleerd, technieken maar ook open staan, zonder oordeel, verbinden!”
Jolanda (43), Servicemedewerkster.

” Wat ik goed vond aan deze cursus was de theorie van de energie laten voelen in de praktijk.”
John (53), zelfstandige.

…………………………………………………….

Waar?
Muurhuizen 30, Het Koetshuys,  Amersfoort

Cursuskosten
€975 inclusief 4 x biologische lunch van SEM, syllabus voor thuis, veel aanvullende informatie en een certificaat van deelname.
Deze cursus is een beroepsopleiding en daarom 0% BTW.

Cursus data 2024.
Deze cursus mag je afspreken voor 2 of meer personen. Een cursus afspreken doen wij na overleggen van agenda’s.
Momenteel (vanaf 14 mei) ben ik op zoek naar een 2e cursist, datum plannen na overleg.
Neem contact op over de mogelijkheden.
Of privéles op aanvraag.

Ja, ik schrijf mij in

Terug naar cursus informatie.