Meditatie thuiskomen in jezelf

Meditatie. Bij de een roept het beelden op van in een ingewikkelde houding op een kussen zitten zoemen. En heel krampachtig proberen stil te zijn. Bij de ander misschien van iets waar je heel lang heel veel tijd in geïnvesteerd moet hebben voordat je het snapt en kunt.

Dat is niet wat meditatie voor mij is, en dat is ook niet wat je bij mijn meditatie sessies zult tegenkomen. Voor mij is meditatie thuiskomen in je lichaam. Het stil maken in je hoofd. En in die stilte gedachten en gevoelens, die je nu eenmaal niet uit kunt zetten, observeren en accepteren. Zonder ze vast te pakken. Zonder aan de haal te gaan met de dingen die je nog moet doen. Gewoon er even helemaal voor jezelf zijn. En dat is, in al zijn eenvoud, voor velen al moeilijk genoeg!

Welkom bij The OM Zone
En er is behoefte aan, zo hoor ik vaak. Daarom organiseer ik bij mijn studio meditatiesessies:
The OM Zone.
Je hoeft er niets voor te kunnen. En het maakt niet uit of je er al tien keer geweest bent of voor het eerst die stap zet, elke keer is als het ware nieuw. Ik geef geen training of cursus, en áls het al een vergelijkbare naam zou moeten hebben, dan is het vooral een cursus in thuiskomen bij jezelf. Je zit lekker op de grond, als je dat wilt met je rug tegen een muur, je hoeft niet uit je ‘comfort zone’. Je bent er voor jezelf en voor niemand anders.

Elke meditatiesessie heeft een bepaald thema – bijvoorbeeld: verbinding met je hartchakra – en ik leid je erdoorheen. Voor wie dat wil is er na afloop ruimte om een kopje thee te drinken en ervaringen of gedachten uit te wisselen.

Wil jij The Om Zone ervaren?
When: Wij gaan vanaf april starten op zondag ochtenden.
Where: Het Koetshuys, Kortegracht 28, Amersfoort
Hoe laat: Inloop van 09:15 uur, start 09:30 uur. Eindigt rond 11:00 uur.
Kosten: €25
Hier kan je je aanmelden of meer informatie vragen.

Sunrise meditation in the Soester Duinen
Join me to greet the sun as it rises above the beautiful dunes and trees. Feel the energy of the first rays of the sun to boost your day!
When: From Spring next year
Time: Local sunrise time on that date
Where: Soesterduinen
Meet: Parking space at the end of De Beaufortlaan
Kosten: Vrijwillige bijdrage

Sunset meditation on the Pyramid
Join me at an amazing location. The Pyramid of Austerlitz! We have special permission to gather on the top of the pyramid for our Sunset Meditation session. We are limited to the amount of people because of the size of the platform on the top. So first come first served!
When: From Spring next year
Time: Local sunset time on date
Where: Austerlitz Pyramid
Meet: 
Zeisterweg 98, 3931 MG Woudenberg, parking space next to the restaurant. 20 minutes before sunset on that day.
Kosten: €30 p.p.

En ik?
Meditatie, in al zijn verschijningsvormen, intrigeert mij al sinds de 70’er jaren. Als masseur en massagedocent kan ik er ook niet omheen, want meditatie zit, net als massage, een mens dicht op de huid. En net als massage gaat meditatie over: voeten op de grond houden. Want: hoe anders kun je thuiskomen?

Tip: Op YouTube deel ik diverse films waaronder meditatie sessies, check them out here.