Eerste hulp bij een veel voorkomende klacht: hoofdpijn.

Wat is het?
De cursus Hoofdpijnmassage richt zich niet alleen op het verminderen, maar ook op het voorkomen van hoofdpijn. Of migraine. Hoofdpijn kan een gevolg zijn van niet goed functionerende of overbelaste spieren en wervels in nek, schouders en rug. Tijdens de cursus leer je massagetechnieken om deze spieren en wervels los te maken.

Achtergrond
Van alle pijnklachten die een mens kan hebben is deze misschien wel de meest voorkomende: hoofdpijn. Een op de vijf Nederlanders heeft er minimaal één keer per week last van. Soms is die pijn zo erg dat iemand erdoor in zijn functioneren wordt belemmerd. Denk bijvoorbeeld aan een verminderd concentratievermogen, vermoeidheid of stemmingsveranderingen. En dat kan weer zijn weerslag op de omgeving hebben. Hoofdpijn kan kortom een enorme impact op het leven hebben.

De oorzaken van hoofdpijn zijn divers. De pijn kan een gevolg zijn van spieren en wervels die overbelast zijn of niet goed functioneren. Ook een verkeerde lichaamshouding kan de oorzaak zijn. Vermoeidheid. Of sociale of andere spanningen.

Wat leer je?
Om hoofdpijn te kunnen bestrijden moet je eerst weten wat hoofdpijn is. Die kennis helpt je om je cliënt gericht te kunnen behandelen. Daarom wordt in de cursus Hoofdpijnmassage, net als in alle cursussen, ruim aandacht besteed aan de theorie. Wat is hoofdpijn? Wat voor vormen zijn er? Wat betekent hoofdpijn voor iemand? Daarnaast leer je technieken om de hoofdpijn – of migraine – te behandelen.

Voor wie?
De cursus Hoofdpijnmassage is een waardevolle aanvulling op de bestaande technieken van masseurs en therapeuten. Een vooropleiding is daarom aanbevolen.

Waar?
Muurhuizen 30, Amersfoort

Cursuskosten
€ 275,-  p.p. Inclusief lesmateriaal, biologische lunch ban Blur en een certificaat van deelname.
Deze cursus is een beroepsopleiding en daarom 0% BTW.

Cursus data 2021:
Een cursus is vrij in te plannen voor 2 personen of als een privé les, neem contact op voor meer details.

Of privé les op aanvraag.

Ja, ik schrijf mij in
Wil je meer weten? Bel 06 – 53 74 62 75.
Terug naar cursus informatie.

Let's get social....